Известие

Collapse
No announcement yet.

Централната степен(позиция) на въздуховода не духа!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Централната степен(позиция) на въздуховода не духа!

Колеги имам странен проблем:
    когато завъртя да духа фронтално духа едва едва, почти не духа! Чува се как върти перки и всичко само дето от дупките не духа... Все едно са разкачени въздуховодните тръби някъде навътре! Та моля ако някой може да ми закачи някаква схема на въздуховодите отпред защото нямам достъп до епер-а от тук а и съвети ще са полезни!
    Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
    Bravo 1.9JTD 2000

Сменял(вадил) ли си СD скоро?
    156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
    KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
    Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
    Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

аз не съм взех я със СД-то
      Bravo 1.9JTD 2000

Comment

Първоначално публикувано от barash Покажи съобщение
        Сменял(вадил) ли си СD скоро?
        Както казва колегата, много вероятно е СД-то да притиска въздуховода и да затруднява клапата. Нищо не ти пречи да го извадиш и да пробваш дали няма да се задвижат. При мен се появи този проблем след като си смених СД-то. Оказа се че буксата натиска точно там, наместих я и сега е ОК
        Успех.
        Ex 156 SW 2,4 JTD .
        Renault Megane Grandtour 2010
        Ex Dedra 2.0 ieLS

Comment

ще погледна мерси!
          Bravo 1.9JTD 2000

Comment

Значи проверих и се оказва че духа слабо на всички позиции общо взето... просто на фронталната позиция е най-слабо духането!
            1.Като пусна на 4 да духа, бучи страшно много но е слабо духането!
            2.Като сложа да духа на фронталната позиция си продължава да духа и отдолу
            3.Много странно като бях откачил амкумулатора да го сменям, като я запалих колата независимо че беше нагласено на позицията в която обдухва стъклата духаше много добре от фронталните духалки, след като ги превключих пак се върна към познатото състояние(слабо духане)

Аз съм се насочил към централната конзола и ключовете за превключване на степените и скоростите(като си мисля че проблема е контактен)!

Ако вие имате някакви идеи, или начини с които да локализирам проблема помагайте!
            Bravo 1.9JTD 2000

Comment

Едва ли е контактен... Вътре, в този модул превключването става чрез оптрони, като на всеки от тези 3 превключвателя има пластмасов цилиндър със строго специфична конфигурация на отворите за кодиране на позцията (чрез оптроните), така че няма ел. контакти.
              По-скоро проблема ти е механичен... Някъде нещо около моторчето за клапите и самите клапи...
              156 1.8 TS '98 144hp

Comment

Да не би клапите да са ти блокирали или счупили.....оня ден свалях всичките въздуховоди, и гледам че това не е особенно трудно.....
                Отдолу и на стъклото със същата сила ли духа????
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ами да със същата сила духа! Обаче е много странно това че като смених акумулатора и се е ресетнало по някакъв начин и духаше ОК! затова си мисля че е електрическа историята нещо! Има ли бушони за позицията на клапата(тъп въпрос знам ама да питам)?
                  Bravo 1.9JTD 2000

Comment

Има нещо странно това с акумулатора.На мой приятел с 156 SW по същия начин, след сваляне на акумулатора за по продължително време(беше на тенекеджия за 2 дни) проблема с позициите изчезнал за известно време?
                    Алфа 156 2.0 98г.-Ex , Алфа 33 1.7 8v-Ex
                    Alfa 159 2.4 jtdm

Comment

Друг вариант е да са заяли клапите в някоя позиция - утре ще разглобявам цялата тая конзола и ще видя къде какви клапи има......
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                      X